Aparatură și Software


Ce aparatură folosim pentru a ne îndeplini sarcinile?

Aparatură de specialitate


Stație totală Leica TS10

Stație totală Leica FlexLine TS10


Leica FlexLine TS10 este o stație totală manuală de înaltă calitate bazată pe un concept de produs demonstrat ce a revoluționat lumea măsurătorilor de peste 200 de ani.

Instrumentul este echipat cu o serie de aplicații bazate pe softul Leica FlexField, care acoperă cele mai importante sarcini de ridicare și trasare ușor si eficient.

IngroConsult folosește Stația totală Leica FlexLine TS10.

GPS South G1+

GPS South G1+


Stație GPS care prin construcția sa oferă precizii ridicate în măsurarea sau trasarea punctelor în teren. Precizia lor este dată de sistemul RTK (Real Time Kinematic), fiind conectate la o stație de referință de la care primesc corecțiile pentru precizie.

IngroConsult folosește un GPS South G1 +.

GPS South S82 T

GPS South S82 T


Cunoscute mai bine ca receptoare RTK GPS, antenele acestui GNSS sunt folosite pentru lucrări de măsurători topografice și cadastru. În general, sistemele GNSS RTK au precizie de 1-2 centimetri.

IngroConsult folosește un GPS South S82 T.

Software de specialitate


BricsCAD Professional v22

BricsCAD Professional v22


BricsCAD este un software de proiectare asistată de computer (aplicație CAD), dezvoltat și comercializat de compania belgiană Bricsys, pe care topografii, arhitecții și profesioniștii în construcții o folosesc pentru a crea hărți, planuri și desene precise bidimensionale și tridimensionale.

IngroConsult folosește BricsCAD varianta Professional 22.

TopoLT v14

TopoLT v14


TopoLT este un program ce conține unelte pentru aplicații 2D sau 3D și o serie de facilități de configurare a elementelor desenate, utile la realizarea de planuri topografice sau cadastrale, de modele tridimensionale ale terenurilor și ale curbelor de nivel, la calcularea volumelor de săpătură și umplutură, la georeferențierea imaginilor raster, cât și la printarea automată.

IngroConsult folosește TopoLT varianta 14.

CADGen v3

CADGen v3


O aplicație creată în România pentru Cadastru Sistematic și Cadastru General care permite generarea rapidă a livrabilelor direct din mediul CAD.

Scopul principal al aplicației îl reprezintă automatizarea procesului de creare a livrabilelor prevăzute în specificațiile tehnice ale lucrarilor sistematice de cadastru pe sectoare cadastrale în vederea înscrierii imobilelor în cartea funciară.

IngroConsult folosește CADGen varianta 3.

TopoSys v8

TopoSys v8


TopoSys 8 este o aplicație de specialitate geodezică cu funcţionalitate mărită, folosind concepţia şi procedurile moderne de calcul în scopul rezolvării referinţei geodezice a observaţiilor efectuate cu staţiile totale sau prin tehnologia GNSS.

TopoSys înglobează toate funcţionalităţile necesare definirii şi utilizării Sistemelor de Referinţă a Coordonatelor conform standardelor internaţionale, având un număr mare de Sisteme de Coordonate definite pe datum-uri geodezice locale sau globale.

IngroConsult folosește TopoSys varianta 8.